PŘIPRAVTE SI:
- 20 paprik (ideal podlouhlejší bílé/zelené)
- 2,5 kg zelí
- 2,5 dkg cibule
- 1 feferonka na každou sklenici
RECEPT NA NÁLEV:
- 1 litr Bzeneckého kvasného lihového octa
- 3 litry vody
- 120 g soli
- 400 g cukru
- 30 kuliček Sacharinu
- 30 kuliček nového koření
- 30 kuliček pepře
- 1 a ½ polévkové lžíce hořčičného semínka
- 4 bobkové listy
- 4 ks hřebíčku
- kousek celé skořice
Nálev vaříme 15 minut a přecedíme.
POSTUP:
Papriky naplníme připraveným zelím, zbylé zelí přidáme společně s paprikami do sklenic, zalijeme připraveným nálevem, uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 80°C