Nakládané okurky byly u nás vždycky rodinným pokladem. Není nad ten zvuk, kdy se zakousnete do okurky, z které ještě skapává sladkokyselý lák, a ozve se typické křupnutí. Kyselé okurky jsou klasika a „svůj“ recept má mnoho z nás. Na ty doma zavařené nedáte dopustit, protože po pravdě – ty kupované – většinou nejsou ono. Chcete-li vyzkoušet ty osvědčené z jižní Moravy – s chutí do nich. A nejen do okurků. Rádi Vám předáme naše nápady, které jsme pro Vás vyzkoušeli v kuchyni naší či našich předků a vybrali jen ty nejlepší recepty na zavařování.
Máte rádi dobroty z vlastní zahrádky? Nebojte se ponořit do octového nálevu nejen své oblíbené okurky, ale i další tradiční dobroty – hříbky, zeleninu, lusky, pikantí cibulky, feferonky či oblíbené utopence.
Zavařovat „nakyselo“ však lze i mnoho dalších výpěstků vaší zahrádky. Vyzkoušejte recepty z tradiční i moderní kuchyně. Lihový ocet si nechejte pro zavařování a k masu. Pro dochucování majonéz, salátů či dressingů jsou vhodnější octy ovocné. Inspirujte se našimi recepty, změňte třeba váš jednoduchý zeleninový salát na gurmánskou lahůdku.
Uvítáme my, ale i čtenářky našeho magazínu, když nám zašlete svoje nejlepší recepty a nápady na zavařování.
Milujeme vaření, kuchyni, a taky české značky. Věříme v důležitost octa, doposud málo doceněné ingredience a píšeme pro Vás o něm magazín. V něm se takřka každý týden můžete inspirovat novými recepty s octem od oceňovaných českých food blogerek. Ale také radami a tipy na jeho využití v domácnosti, například při biologicky odbouratelném čištění či jeho blahodárném vlivu na zdraví.
A netvařme se kysele, ale vesele! 😊