Suroviny
- 200g těstovin
- 2 lžíce olivového oleje
- 30g másla
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce balzamikového bzeneckého octa
- 300g cherry rajčat
- 150g cukety
- velká hrst nasekané bazalky
- parmezán na ozdobení
- sůl
Postup
- Uvaříme si těstoviny v osolené vroucí vodě. Doporučujeme následovat návod na obalu. Malý tip: vodu hojně osolte, těstoviny se pak nebudou lepit.
- Mezitím si připravíme zbytek surovin. Rozdrtíme si česnek a nasekáme jej na malé kostičky. Rajčata rozčtvrtíme, a cuketu nastrouháme na co nejjemnější plátky.
- Rozpálíme si velkou pánev s olivovým olejem. Přidáme máslo a následně česnek, rajčátka, balzamikový ocet. Restujeme 4-5 minut nebo dokud rajčátka lehce nezměknou.
- Nyní už můžeme vypnout plotýnku. Přimícháme uvařené těstoviny, nastrouhanou syrovou cuketu, nasekanou bazalku a trochu soli.
- Na závěr posypeme nastrouhaným parmezánem.