Těstoviny s rajčátky a cuketou

Suroviny

  • 200g těstovin
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 30g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce balzamikového bzeneckého octa
  • 300g cherry rajčat
  • 150g cukety
  • velká hrst nasekané bazalky
  • parmezán na ozdobení
  • sůl

Postup

  1. Uvaříme si těstoviny v osolené vroucí vodě. Doporučujeme následovat návod na obalu. Malý tip: vodu hojně osolte, těstoviny se pak nebudou lepit.
  2. Mezitím si připravíme zbytek surovin. Rozdrtíme si česnek a nasekáme jej na malé kostičky. Rajčata rozčtvrtíme, a cuketu nastrouháme na co nejjemnější plátky.
  3. Rozpálíme si velkou pánev s olivovým olejem. Přidáme máslo a následně česnek, rajčátka, balzamikový ocet. Restujeme 4-5 minut nebo dokud rajčátka lehce nezměknou.
  4. Nyní už můžeme vypnout plotýnku. Přimícháme uvařené těstoviny, nastrouhanou syrovou cuketu, nasekanou bazalku a trochu soli.
  5. Na závěr posypeme nastrouhaným parmezánem.