Salát s kuřecím masem a medovo-balsamicovým dresinkem

25. 7. 2023
Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Salát s kuřecím masem a medovo-balsamicovým dresinkem

V teplém počasí často nemáme chuť na těžká jídla. Přinášíme vám tip na zajímavou medovo-balsamicovou omáčku, díky které i obyčejný salát proměníte ve speciální jídlo. Stačí už jen osmažit kuře a lehké letní jídlo máte hotové!

Na 2 porce potřebujete: 

Na kuře:

  • 250 g kuřecích prsou
  • hladkou mouku
  • vajíčko
  • panko strouhanku
  • přepuštěné máslo
  • koření na kuře
  • sůl a pepř

Na medovo-balsamicovou omáčku: 

  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíci tmavé sojové omáčky
  • 2 lžičky krémového Balsamico crema Bzenecký ocet
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžičku sezamu (černý i bílý)

Příprava:

  1. Jako první si připravíme kuřecí maso. Prso rozdělíme na 2 nebo 3 plátky, které z obou stran osolíme, opepříme a okořeníme. Následně je obalíme v mouce, rozmíchaném vajíčku a nakonec i panko strouhance. Na pánvi rozpustíme 2 lžíce přepuštěného másla a maso na něm dozlatova osmažíme. 
  2. Do mísy si dáme mix salátů, na plátky nakrájené ředkvičky, na kousky nakrájenou okurku a na čtvrtky cherry rajčata. Směs zakápneme olivovým olejem a balsamikový krémem a promícháme. 
  3. Na závěr si připravíme omáčku. V rendlíku smícháme med, sojovou omáčku a nadrobno nakrájený česnek. Vše necháme na mírném plameni rozpustit. Nakonec přidáme i balsamico crema a sezam a promícháme.
  4. Na promíchaný salát servírujeme nakrájené kuřecí maso, které polijeme medovo-balsamicovou omáčkou. 

Dobrou chuť!