Taky milujete pizzu? Ne nadarmo jde o jedno z nejrozšířenějších jídel po celém světě. Je prostě skvělá a existuje jí nespočet variací. Dnes Vám ukážeme recept na pizzu s BBQ omáčkou, který se Vám bude hodit kdykoliv Vám zbyde maso třeba z pečeného kuřete. Když ho totiž promícháte s omáčkou, získáte neobyčejný základ na pizzu. Pak stačí na křupavé vláčné těsto přidat už jen zeleninu a sýr. Příprava je opravdu velmi jednoduchá.
Tuhle skvělou bbq omáčku můžete buď dát na pizzu nebo ji použít jako vynikající přílohu třeba ke grilování.
Na 2-3 pizzy potřebujete:
Těsto
- 400g hladké mouky
- sušené droždí
- špetku soli a cukru
- 200-220ml vlažné vody
- 2 lžíce olivového oleje
Omáčka
- 2-3 lžíce Bzeneckého jablečného octa
- 250g kvalitního kečupu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce tekutého kouře nebo lžička uzené papriky
- lžičku cukru
Dokončení
- 250g pečeného kuřecího masa
- 200g kukuřici
- červenou cibuli
- 300g mozzarelly
Příprava:
- Nejdříve si připravíme těsto. Do mísy nasypeme mouku, droždí, cukr a sůl. K této směsi přilijeme vodu a olej a uhněteme hladké pružné těsto. Dáváme pozor, abychom vodu přidávali postupně, každá mouka totiž saje jinak.
- Těsto přikryjeme utěrkou a necháme v teple alespoň hodinu nakynout. Nakynuté těsto rozdělíme na dvě nebo tři části. Na pomoučené ploše ho nejdříve rozválíme a poté rukama vytáhneme do tenké placky s vyšším okrajem. Takto připravené těsto dáme na pečicí papír.
- Teď si připravíme BBQ omáčku. V misce promícháme jablečný ocet, kečup, sójovku, tekutý kouř nebo uzenou papriku a cukr. Hotovou omáčku smícháme s natrhaným kuřetem a rozdělíme na jednotlivé pizzy.
- Troubu předehřejeme na 250°C (pokud Vaše kuchyň disponuje kamenem, tím lépe, nechejte ho rozehřát hned na začátku). Pizzy pečeme každou zvlášť asi 10 minut. Na závěr na každou pizzu rozložíme kukuřici, cibuli na měsíčky a mozzarellu a necháme dopéct asi 3 minuty, až se sýr rozteče.
Dobrou chuť!