Ochucené octy – jedlé dárky

1. 12. 2022
Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Ochucené octy – jedlé dárky

K Vánocům neodmyslitelně patří dobré jídlo. Nemusí to ale znamenat jen štědrovečerní tabuli, ale třeba také jedlé dárky. Právě teď je na jejich přípravu nejvhodnější čas. Přinášíme vám inspiraci hned na tři ochucené octy, které můžete využít na dochucení salátů, marinád a spoustu dalších pokrmů.

Na jejich přípravu budete potřebovat především kvalitní ocet. Ten náš Bzenecký skvěle natáhne chuť a vůni všech přidaných ingrediencí, jako jsou třeba bylinky. Ochucenými octy potěšíte nejednoho milovníka vaření a dobrého jídla.

Středomořský ocet

Potřebujete:

Příprava:

  1. Do čisté lahvičky vložíme snítku rozmarýnu, přidáme citronovou kůru a pepř.
  2. To vše zalijeme po okraj bílým vinným octem, sklenici uzavřeme a necháme uležet v temnu.

Jahodový ocet

Potřebujete:

Příprava:

  1. Jahody rozmačkáme vidličkou na jemnou kaši, kterou přes plátýnko přepasírujeme.
  2. Šťávu z jahod nalijeme do sklenice a zbytek dolijeme octem. Zavřeme víčkem a necháme uležet v temnu.

Ocet v asijském stylu

Potřebujete:

Příprava:

  1. Citronovou trávu nakrájíme na špalíky a spolu se zázvorem, limetkovou kůrou a chilli vložíme do sklenice.
  2. Sklenici zalijeme octem, uzavřeme a necháme macerovat v temnu.