Snídaně hodná prezidentů, kterou si ale můžete jednoduše připravit i doma. Každá vteřina je důležitá, když se vše povede, stojí to za to!
Na 1 porci potřebujeme:
- 3 vejce
- 1 lžičku másla
- 1 lžíci Bzeneckého vinného octa
- sůl a pepř
- čerstvou pažitkuPříprava:
- Vejce vytáhneme z lednice 15 minut před přípravou. Do kastrůlku s vodou přidáme lžíci octa a přivedeme k varu. Když se voda vaří, opatrně do ní vložíme vejce a vaříme přesně 5 minut.
- Po dovaření vejce velmi rychle přesuneme do kastrůlku s ledovou vodou a chladíme je asi dvě minuty. Poté rozbijeme plochou stranu vejce a opatrně oloupeme. Pracujeme rychle. Správně by se měl být bílek tuhý ale žloutek zůstat tekutý a prohřátý.
- Vejce ve skleničce “rozbijeme” lžičkou a přidáme kousek másla, sůl, pepř a čerstvou pažitku. Promícháme.
- Podáváme třeba s cherry rajčaty, zakáplými octem balsamico crema, a opečeným toustem.
Dobrou chuť!