Potřebujete:
- 2 lžíce Bzeneckého červeného vinného octa
- 200g červené čočky
- 400g drcených rajčat
- 700ml vody
- 40g cibule
- 4 stroužky česneku
- olivový olej
- 2 bobkové listy
- 2 celou skořici
- špetku chilli
- tymián
- citronovou kůru
- pepř a sůl
Příprava:
1. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Česnek nakrájíme na plátky.
2. V hrnci na středním ohni orestujeme cibuli na olivovém oleji. Přidáme bobkový list, skořici, česnek a chilli. Za stálého míchání 1 minutu restujeme. Přidáme červený vinný ocet, citronovou kůru a tymián a necháme odpařit veškerou tekutinu.
3. Přilijeme drcená rajčata, vodu a sůl a 7 minut povaříme. Přidáme čočku a na středním plameni za občasného míchání vaříme doměkka. Stáhneme z ohně.
4. Vyjmeme skořici a bobkový list.
5. Servírujeme se snítkou bazalky.
Dobrou chuť!