Potřebujete:
- 150g čerstvého lososa
- 1 zralé avokádo
- Bzenecký ocet balsamico crema
- 1 šalotku
- 1 červenou cibuli
- ledový salát
- sýr cottage
- 1 chilli papričku
- 1 jarní cibulku
Příprava:
- Pokud máme měkké avokádo, rozmačkáme jej vidličkou, pokud ne, nakrájíme ho na malé kousky.
TIP ŠÉFKUCHAŘE: Pokud jste koupili nezralé avokádo a chcete jej nechat co nejrychleji dozrát, vložte ho přes noc do papírového sáčku spolu s banánem.
- Nakrájené avokádo dochutíme citronovou kůrou a pár kapkami šťávy. Přidáme půlku nakrájené šalotky, nadrobno nakrájené chilli papričky, osolíme, opepříme a zakápneme pár kapkami olivového oleje.
- Čerstvého lososa nakrájíme na tenoučké plátky, vložíme do misky a přidáme druhou polovinu šalotky s polovinou červené cibule nakrájené na kostičky. Přidáme druhou polovinu chilli papričky, zakápneme šťávou z citronu, osolíme a opepříme. Ve směsi necháme lososa několik minut marinovat.
TIP ŠÉFKUCHAŘE: Nemusíte mít strach z tepelně neopracovaných ryb, pokud jsou ryby čerstvé.
- Cottage sýr osolíme, opepříme a promícháme s nadrobno nakrájenou jarní cibulku.
- Z ledového salátu vykrojíme srdíčko, které dáme na talíř, přidáme ochucený Cottage, marinovaného lososa a avokádový salát. Na vrch dáme pár snítek čerstvé naklíčené ředkvičky. Talíř dozdobíme krémovou polevou balsamico crema.
Dobrou chuť!
DALŠÍ TIP ŠÉFKUCHAŘE: Z citronu ostrouháme vždy jen svrchní, žlutou část kůry. Bílá, která je pod ní, je totiž hořká.