Dušené hovězí plátky na víně s červeným vinným octem, hráškem a estragonovými brambory

2. 9. 2022
Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Dušené hovězí plátky na víně s červeným vinným octem, hráškem a estragonovými brambory

Potřebujete:

  • Vysoký roštěnec
  • Bzenecký červený vinný ocet
  • Vařené baby brambory
  • Kořenovou zeleninu (karotku, petržel, celer)
  • Cibuli
  • Hrášek
  • Rajčatový protlak
  • Červené víno
  • Máslo
  • Slunečnicový olej
  • Bobkový list
  • Tymián

Příprava:

  1. Kořenovou zeleninu a cibuli si nakrájíme na kostičky.

TIP ŠÉFKUCHAŘE: Než dáme zeleninu restovat, je potřeba aby byl hrnec pořádně rozehřátý.

  1. Máslo rozpustíme v oleji a zeleninu zkaramelizujeme. Přidáme bobkový list a tymián.
  2. Zatím si připravíme maso, můžete použít jak vysoký roštěnec, tak i hovězí zadní. Než přidáme maso k zelenině, orestujeme ho na rozpálené pánvi zvlášť s trochou soli. Maso opékáme z každé strany alespoň 1 minutu tak, aby bylo perfektně opečené dohněda.
  3. Do zeleninové směsi přidáme rajčatový protlak, díky kterému vše hezky zkaramelizuje a dodá sladkost, která se ve výsledné chuti vyrovná s kyselostí vinného octa. Přilijeme vinný ocet a červené víno.

TIP ŠÉFKUCHAŘE: Vinný ocet při vaření funguje se stejně jako víno, musí se většina jeho objemu z pokrmu vypařit. Díky tomu v jídle zanechá svou skvělou chuť.

  1. Do zeleniny přidáme maso, vše zalejeme vodou a dusíme. V případě, že používáme hovězí zadní maso a bude úprava trvat déle, než půl hodiny. Rozpálíme troubu na 160 stupňů a dusíme bez pokličky lehce zalité tak, aby maso vyčnívalo ven, občas promícháme. Příprava bude trvat cca 1-1,5 hodiny.

Pokud ale připravujeme vysoký roštěnec, bude příprava trvat jen asi 10-15 minut. Maso necháme probublávat na plotně a připravíme si přílohu.

  1. Na rozpálenou pánev dáme pár kapek oleje a máslo, červenou cibuli nakrájenou na kostičky a předvařené brambory. Přidáme česnek a nasekaný estragon, promícháme. Nakonec přisypeme hrášek, dosolíme a promícháme.
  2. Důležité je, abychom do omáčky, která nám zbyla z masa, přidali ještě trochu másla. Máslo pokrm zjemní a dodá chuti.

Dobrou chuť

DALŠÍ TIP ŠÉFKUCHAŘE: Rozdíl mezi řapíkatým celerem a bulvou je velký. Celer bulva jídlu dodává chuť, zatímco řapíkatý celer naopak využívá chuti ostatních surovin v jídle, případně i mas.

 

ankara escort
akü servis akumyolda.comakücü akumyoldaakumyolda.comakumyolda.com akücü
ingilizceturkce.gen.tr
TranslateDict.com is a online platform that specializes in free translation, helping visitors to translate to English from a wide variety of languages.translatedicttranslatedict.com
Free Spanish to English translation services are available at spanishenglish.com to help you understand and communicate in both languages. spanishenglish.com
şehirler arası nakliyat manisa şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat profesyonel evden eve nakliyat ofis taşıma sigortalı evden eve nakliyat istanbul evden eve nakliyat
betforwardperir.xyz betforward-shart.com betforward.com.co 1xbete.org 1xbet-ir1.xyz 1xbet-1xir.com takbetir2.xyz yasbetir1.xyz 1betcart.com 1kickbet1.com 4shart.com hattrickbet1.com hazaratir.com winbet-bet.com manotobet.net betfa.cam 2betboro.com