Na 2 porce potřebujete:
- 4 plátky celozrnného toustového chleba
- 1 hrnek mandlového mléka
- 4 lžíce cizrnové mouky
- 1 lžička drcených lněných semínek
- 1 lžíce kokosového/třtinového cukru
- 1 lžička skořice
- špetka vanilkového prášku
- kokosový/řepkový olej
Na smažení Balzamikové švestky:
- 200 g švestek
- 4 lžíce kokosového/třtinového cukru
- 1 lžička skořice
- 1 lžíce Bzeneckého balzamikového octa
- voda dle potřeby
Na dokončení:
- oblíbená hořká čokoláda
- čokoládové oříškové máslo
- lískové oříšky
Příprava:
- V široké míse prošleháme pomocí metličky mandlové mléko s cizrnovou moukou, drcenými lněnými semínky, cukrem, skořicí a vanilkovým práškem.
- Toustové chleby postupně namáčíme v připravené směsi a smažíme z obou stran na kapce kokosového či řepkového oleje.
- Mezitím si připravíme balzamikové švestky. Švestky omyjeme, přepůlíme, vypeckujeme. V rendlíku s cukrem, skořicí, balzamikovým octem je budeme zahřívat cca 15 minut. Podlijeme troškou vody, pokud je to potřeba.
- Tousty rozdělíme na talíře, poklademe švestkami, doplníme čokoládovým oříškovým máslem, oříšky, hoblinkami čokolády. Případně pocukrujeme a ihned podáváme.