Francouzské tousty s balzamikovými švestkami a čokoládou

Na 2 porce potřebujete:

  • 4 plátky celozrnného toustového chleba
  • 1 hrnek mandlového mléka
  • 4 lžíce cizrnové mouky
  • 1 lžička drcených lněných semínek
  • 1 lžíce kokosového/třtinového cukru
  • 1 lžička skořice
  • špetka vanilkového prášku
  • kokosový/řepkový olej

Na smažení Balzamikové švestky:

Na dokončení:

  • oblíbená hořká čokoláda
  • čokoládové oříškové máslo
  • lískové oříšky

Příprava:

  1. V široké míse prošleháme pomocí metličky mandlové mléko s cizrnovou moukou, drcenými lněnými semínky, cukrem, skořicí a vanilkovým práškem.
  2. Toustové chleby postupně namáčíme v připravené směsi a smažíme z obou stran na kapce kokosového či řepkového oleje.
  3. Mezitím si připravíme balzamikové švestky. Švestky omyjeme, přepůlíme, vypeckujeme. V rendlíku s cukrem, skořicí, balzamikovým octem je budeme zahřívat cca 15 minut. Podlijeme troškou vody, pokud je to potřeba.
  4. Tousty rozdělíme na talíře, poklademe švestkami, doplníme čokoládovým oříškovým máslem, oříšky, hoblinkami čokolády. Případně pocukrujeme a ihned podáváme.