Už jsou k dostání šťavnaté a čerstvé broskve, tak co kdybychom si s nimi připravili něco dobrého? Salsu můžete použít jako jednu z příloh třeba k nachos, vynikající ale taky bude ke grilovanému masu, anebo jí parťáka určitě najdete sami podle svých chutí. Důležité je, že chuť broskví skvěle podpoří čerstvý koriandr a zejména červený vinný ocet, který podtrhne jejich ovocné tóny.
Potřebujete:
- 2 velké broskve (asi 300g)
- menší červeno cibuli
- snítka čerstvého koriandru
- 1 lžíce červeného vinného Bzeneckého octa
- 2 lžíce olivového oleje
- špetka soli
Příprava:
- Broskve omyjeme, zbavíme pecky a nakrájíme na drobné kostičky, červenou cibuli nasekáme nadrobno.
- Broskve a cibuli nasypeme do misky, přidáme nasekaný koriandr a zakápneme vinným octem a olivovým olejem.
- Salsu nakonec dochutíme špetkou soli a promícháme.