Mini pavlova se šlehačkou a ovocem

Mini Pavlova je u nás opravdu hodně oblíbený dezert. Je na něm skvělé, že si ho můžete ozvláštnit třeba citrónovým krémem nebo si ho připravit jen tak se šlehačkou. A zdobení už je jen na vaší fantazii.

Na korpus:

  • 4 bílky
  • 210 g moučkového cukru
  • 15 g kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky bílého vinného octa Bzenecký ocet
  • kapka vanilkového extraktu
  • špetka soli

Na dokončení:

  • smetana ke šlehání
  • čerstvé ovoce
  • nasekané pistácie
  • lyofilizované maliny

Příprava:

  1. Na pečící papír si nakreslete 10 koleček o velikosti zhruba 8 cm (mezi kolečky nechte větší rozestupy).
  2. Předehřejte si troubu na 150 stupňů.
  3. Bílky dejte do mísy, přidejte špetku soli a vyšlehejte do hustého sněhu. Během šlehání přidávejte postupně prosátý moučkový cukr. Ke konci přidejte vanilkový extrakt, škrob a vinný ocet.
  4. Na nakreslená kolečka vytvořte rovnoměrně sněhové hromádky. Uprostřed nich udělejte mírné důlky.
  5. V momentě, kdy do trouby dáte plechy, snižte teplotu na 110 stupňů. Během pečení neotvírejte troubu.
  6. Sníh v troubě sušte 50-60 minut. Pavlova by měla být na povrchu křupavá, ale neměla by zhnědnout.
  7. Po uplynutí doby vypněte troubu a nechte je uvnitř vychladnout.
  8. Mezitím si ušlehejte šlehačku.
  9. Dezert si ozdobte čerstvým ovocem a nasekanými pistáciemi, případně lyofilizovanými malinami.