Barevný salát s koriandrem

Přes zimu obvykle nemáme moc chuť na salát, ale tenhle je výjimka, dá se totiž jíst po celý rok. Je fajn jako příloha k masu, jen tak, jako náplň do burgerů nebo hot dogů.
Do dresinku jsem použila bílý vinný ocet, který je obzvlášť vhodný právě na salát, ale taky třeba na dochucení omáček nebo polévek.

POTŘEBUJETE:

  • 400g bílého zelí
  • 100g fialového zelí
  • 1 mrkev
  • 1 jarní cibulka
  • snítka koriandru
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • špetka soli
  • lžička máku

PŘÍPRAVA

  • Zelí jsem nakrouhala na tenké proužky a prsty promnula, aby zkřehlo. Mrkev jsem potom nakrájela na nudličky julienne, jarní cibulku na kolečka a koriandr nasekala nadrobno.
  • Na zálivku jsem promíchala olej společně s octem, solí a mákem.
  • Zeleninu jsem nakonec promíchala s dresinkem a nechala chvilku před podáváním proležet.

Dobrou chuť!