Budete potřebovat
- 300 g mrkve
- 300 g petržele
- 300 g celeru
- 2 lžíce soli
- 1 lžíce cukru
- 4 lžíce bzeneckého bílého vinného octa
- snítka šalvěje a estragonu (nemusí být)
- 3 kuličky nového koření
- 1 litr vody
Postup
- Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel a celer) si očistíme a nastrouháme na nudličky.
- Do hrnce dáme vodu, sůl, ocet, cukr, koření (nové koření, šalvěj, estragon) a přivedeme k varu. Poté přidáme připravenou zeleninu a vaříme cca 5 minut.
- Do dobře vymyté sklenice přendáme povařenou zeleninu, mírně upěchujeme a zalijeme nálevem. Ještě horké uzavřeme, na 5 minut otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
TIP: Hotovou zeleninu slejeme a použijeme do bramborového salátu. Díky tomu budeme mít bramborový salát hotový během chvíle. Tato nakládaná zelenina dodá bramborovému salátu jedinečnou chuť.