Na cizrnu:
- 120 g cizrny
- 1 lžíce přepuštěného másla
- 1 lžíce Bzenecký ocet Balsamico di Modena
- himalájská sůl, kurkuma, kajenský pepř
Na zálivku:
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička medu
- 1 lžička dijonské hořčice
- sůl
- pepř
Na salát:
- 1 balení mixu salátů
- 6-8 cherry rajčátek
- několik lístků bazalky
- 125 g mozzarelly
- hrst piniových oříšků
- Cizrnu si uvaříme podle návodu na obalu, scedíme ji a na přepuštěném másle se lžící balzamika lehce orestujeme. V průběhu restování přidáme sůl, kajenský pepř a kurkumu (množství podle chuti).
- Z uvedených ingrediencí připravíme zálivku. Mix salátů smícháme s hotovou zálivkou, přidáme cherry rajčátka nakrájená napůl, nasekané lístky bazalky a natrhanou mozzarellu. Vše zlehka promícháme.
- Hotový salát naservírujeme na talíř, dáme na něj hotovou cizrnu a piniové oříšky.