Léto mám spojeno se šťavnatými, ale hlavně slaďoučkými rajčaty. Já jsem naprostý milovník rajčat a mohla bych se jich ujíst. A co se týče kečupu, je to to stejný. Kečup mám ráda a nemyslím si o něm nic špatného. 🙂 Pokud se teda neleje na špagety. 😀
Ingredience na cca 1 litr kečupu
- 2 kg zralých rajčat
- 4 střední jablka
- 100 ml balsamikového octa
- 5 kuliček celého pepře
- 1 zarovnaná polévková lžíce soli
- 4 hřebíčky
- 4 kuličky nového koření
- 2 bobkové listy
- 150 g třtinového cukru
- špetka mleté skořice
- Jablka i rajčata omyjte a jablka zbavte slupky a jádřince.
- Jablíčka i rajčata nakrájejte na větší kousky, dejte je do středního hrnce.
- Přidejte sůl, hřebíček, pepř, nové koření a bobkové listy a na středním plameni duste do změknutí.
- Nyní směs přepasírujte, nalijte zpět do hrnce, přidejte ocet, cukr a skořici a vše ještě povařte do zhoustnutí.
- Podle své chuti můžete kečup dosladit nebo dosolit.
- Kečup po uvaření nalijte do zavařovacích skleniček a kečup buď zavařte nebo sklenice zavíčkujte a otočte dnem vzhůru a nemusíte zavařovat. 🙂