Jestli chcete jednoduché pohoštění pro návštěvu, tento rychlý recept je pro vás jako stvořený. Kombinace ciabatty, rukoly a zkaramelizovaných hrušek je opravdu neskutečná dobrota.
POTŘEBUJEME
- 10 plátků ciabatty
- 50 g másla + 1 lžíce másla
- 1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek
- 120 g kozího sýru s plísní na povrchu
- 80 g rukoly
- 1 hruška
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce polevy s balzamikovým octem Aceto Balsamico di Modena
- Rozpustíme si 50 g másla a smícháme s bylinkami. Ciabatty touto směsí potřeme a dáme péct na 10 minut na 170 stupňů do trouby.
- Kozí sýr si nakrájíme na tenké plátky a na poslední minutu ho dáme na ciabattu, aby se hezky zapekl.
- Na pánvi si rozehřejeme lžíci másla, na které dáme plátky hrušky. Necháme ji opéct dozlatova z obou stran a ke konci přidáme třtinový cukr a balzamikový ocet. Necháme už jen chvíli zkaramelizovat.
- Na každou ciabattu dáme hrstku rukoly a plátky hrušky.