Těstovinový salát s grilovaným kuřetem

INGREDIENCE:

  • 1 grilované kuře
  • 500 g těstovin
  • 60 ml olivového oleje
  • 2 PL Bzenecký vinný ocet kvasný z bílého vína
  • 200 g nakrájených rajčat
  • 1/3 hrníčku nakrájených čerstvých lístků bazalky
  • 75 g nakrájených černých oliv
  • koření
  • sůl

POSTUP:
Grilované kuře obereme, maso a kůži nakrájíme na malé kousky. Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a dáme do mísy. Do horkých těstovin přilejeme olej smíchaný s Bzeneckým vinným octem z bílého vína a zamícháme. Přidáme kuře, rajčata, bazalku, olivy a důkladně promícháme. Jednotlivé porce posypeme černým kořením a podáváme teplé jako hlavní jídlo  nebo studené jako těstovinový salát.
autor: Lenka Horníková