INGREDIENCE:
- 12 tyčinek zeleného chřestu
- 12 tyčinek bílého chřestu (mladý chřest před vařením neloupeme,starší oloupeme a odřežeme zaschnuté konce)
- 1 cibule
- 1 nakládaná okurka v kyselém nálevu
- 1 svazek pažitky
- 1 vejce
- 3 PL Bzenecký vinný ocet kvasný z bílého vína
- 6 PL oleje
- 8 plátků šunky
- toastový chléb
- koření
- sůl
POSTUP:
Omáčka sauce vinaigrette: nadrobno nakrájíme cibuli, okurku, svazek pažitky a metličkou vmícháme 1 vejce, Bzenecký vinný ocet kvasný z bílého vína, trošku koření a olej. Na několik hodin necháme odležet v chladnu. Chřest ponoříme do vřící vody a vaříme 5-7 minut. Nakrájíme na kousky a podáváme s omáčkou a se šunkou. Jako přílohu můžeme použít například opečený toastový chleba.
autor: Jiří Sovák