INGREDIENCE:
- 1kg brambor
- 8 vajíček
- 125ml majonézy
- 60ml (4 PL) kysané smetany
- 1 PL Dijonské hořčice
- 3ks stonkového celeru
- 45ml (3 PL) Bzenecký vinný ocet kvasný z červeného vína
- 1 svazek petrželové natě a ředkviček
- 2 nakládané okurky v kyselém nálevu
- 1 středně velká cibule
- koření
- sůl
POSTUP:
Brambory očistíme pod tekoucí studenou vodou. Jestli jsou velké, nakrájíme je na menší kousky. Pozvolna necháme vařit 15-20 minut do té doby než změknou. Dobře scedíme. Vajíčka vaříme 10 minut, 4 z nich nakrájíme na čtvrtky (budou na zdobení), zbytek nakrájíme nadrobno. Smícháme majonézu, kysanou smetanu, Bzenecký vinný ocet z červeného vína, hořčici a petrželovou nať. Ředkvičky, celer a okurky nakrájíme na tenké řezy a cibuli nakrájíme nadrobno. Brambory dáme do velké mísy. Přidáme ostatní ingredience, zalejeme nálevem a promícháme. Ochutíme kořením, osolíme, ozdobíme zbylými vejci a můžeme podávat.
autor: Pavel Kovář