Sulc

26. 2. 2018
Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Sulc

INGREDIENCE:

  • 4 listy bobkový list
  • 4ks vepřové nožky
  • 4ks velké cibule
  • 1ks vepřové koleno
  • 1lžička sůl
  • Bzenecký kvasný lihový ocet
  • 1 lžička mletý černý pepř

POSTUP:
Koleno, nožičky a bobkový list vložíme do vody a společně vaříme tak dlouho, až maso samo odpadává od kosti. Maso z vody vyjmeme, ale vývar nevyléváme.
Měkké maso nasekáme na menší kousky. Cibule očistíme a nasekáme najemno. Maso smícháme s cibulí a podle chuti přidáme sůl a pepř. Směs dáme do pekáčku, zalijeme vodou, ve které jsme vařili maso, ochutíme octem, dobře promícháme a sulc uložíme do chladu ztuhnout. Po ztuhnutí krájíme sulc na plátky a bez ochucovadel jej můžeme podávat. Sulc je nejlepší s čerstvým měkkým chlebem.

Zdroj: www.bzeneckyocet.cz