INGREDIENCE:
- 200 g veky
- 100 ml olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- špetka kmínu
- 750 g rajčat
- 1 okurka
- 1 zelená paprika
- sůl
- 2 lžíce Bzeneckého vinného octa z červeného vína
POSTUP:
Z veky odkrojíme 1/4 a zbytek rozdrobíme do misky a pokapeme olivovým olejem. Přidáme utřený česnek. Posypeme kmínem, promícháme a asi 30 min necháme odpočinout. Mezitím spaříme a oloupeme rajčata. 1/2 rajčat pokrájíme nadrobno, zbytek nahrubo. Oloupeme okurku, papriku očistíme a omyjeme. 1/3 nakrájíme na kostičky, zbytek na větší kusy. Nahrubo nakrájenou zeleninu i s chlebem roz¬mixujeme, poté prolisujeme sítem. Zalijeme 250 ml vody, ochutíme solí a octem z červeného vína. Nejméně na 1 hod. vložíme do chladničky. Zbylou veku nakrájíme na kostičky a dáme do misky.
Zdroj: www.bzeneckyocet.cz