INGREDIENCE:
Potřebujeme na nálev:
- 3 litry vody
- 1 litr Bzeneckého kvasného lihového octa
- 12 dkg soli
- 28 dkg cukru
- 36 kuliček náhradního sladidla (např. Sacharinu)
- 10 bobkových listů
- 10 kuliček celého pepře
- 2 kousky celé skořice
- 2 hřebíčky
- 2 polévkové lžíce hořčičného semínka
- Nálev 20 minut povaříme a přecedíme.
dále:
- 2 kg papriky
- 1 kg cibule
- 2 kg hříbků
POSTUP:
Hříbky povaříme ve slané vodě po dobu 5 minut a propláchneme studenou vodou. Smícháme s cibulí nakrájenou na kostičky a s nakrájenou paprikou. Promíchanou směs naplníme do sklenic, zalijeme přeceděným nálevem, uzavřeme víčkem a sterilujeme 30 minut při 90°C.
autor: Lenka Juříková, Vracov