INGREDIENCE:
- 500g těstovin (mušle nebo vřetena)
- 200g nakrájených fazolek (čerstvé fazolky vařené 7 min ve slané vodě nebo zelené fazolky přímo z konzervy)
- 2 nakrájené papriky
- 2 nakrájené cibulky
- 200g tuňáka v konzervě
- 2 PL rostlinného oleje
- 60ml Bzenecký vinný ocet kvasný z červeného vína
- 1 PL citrónové šťávy
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- 1 PL cukru
- 1 na kolečka nakrájená velká zavařená okurka
- 6 uvařených vajíček nakrájených na čtvrtiny
- 4 rajčata nakrájené na osminky
POSTUP:
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme a necháme odkapat. Těstoviny, fazolky, papriky a cibulky promícháme. Z tuňáka odlejeme olej do misky a maso roztlačíme vidličkou. Olej z tuňáka, rostlinný olej, Bzenecký vinný ocet z červeného vína, citrónovou šťávu, česnek a cukr důkladně vyšleháme. Osolte a okořeňte dle vlastní chuti. Těstoviny dáme na velký talíř spolu s nakrájenou okurkou, vajíčky, rajčaty, tuňákem a poté zalijeme zálivkou.
autor: Alena Klímová