Sterilovaná paprika

INGREDIENCE:

  • červená paprika kapie (ale může být i zelená)
  • olej
  • nálev na Bzenecké okurky
    (koupíme krabičku „Koření pro nálev Bzenecké okurky“ a připravíme nálev přesně podle návodu) nebo použijeme následující recept:
  • 3 litry vody
  • 1 litr Bzeneckého kvasného lihového octa
  • 120 g soli
  • 400 g cukru
  • 30 kuliček Sacharinu
  • 30 kuliček nového koření
  • 30 kuliček pepře
  • 1 a ½ polévkové lžíce hořčičného semínka
  • 4 bobkové listy
  • 4 ks hřebíčku
  • kousek celé skořice
  • Nálev vaříme 15 minut a přecedíme.

POSTUP:
Papriku nakrájíme do sklenic a zalijeme uvařeným přeceděným nálevem. Do sklenic přidáme kávovou lžičku oleje, uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 80°C.

autor: Helena Patková, Polešovice

Napsat přízpěvek