INGREDIENCE:
Potřebujeme na nálev:
- 3 l vody
- 3 dcl Bzeneckého kvasného lihového octa
- 5 tablet Sacharinu
- 1 lžíce cukru (dle chuti možno dát i více)
- Nálev necháme projít varem.
POSTUP:
1,5 kg hub (malých) očistíme, nakrájíme a opláchneme ve studené vodě. Poté je povaříme 2 minuty v 1 litru vody s 2 lžícemi soli a scedíme. Uvařené houby dáme do sklenic, do každé sklenice (370 ml) přidáme:
- špetku hořčičných semínek
- 1 bobkový list
- 3 kuličky černého pepře
- 1 nové koření
- 1 polévkové lžíce oleje
- pár koleček cibule (dle chuti)
Zalijeme nálevem a sterilizujeme při 90°C menší sklenice 8 minut, větší sklenice 15 minut.
autor: Eva Hloušková, Bzenec