Pečené ovoce s balzamikovým krémem a zmrzlinou

Zmrzlina s ovocem, to je klasika, kterou všichni známe z dětství v podobě různých zmrzlinových pohárů. Pokud ale chcete tuhle nostalgickou vzpomínku trochu povýšit, zkuste ovoce upéct s trochou cukru a balzamikovým octem nebo krémem. Ten se k ovoci skvěle hodí, při pečení sám zkaramelizuje a spolu s ovocnou šťávou vytvoří lehký sirup. Ovoce můžete se zmrzlinou servírovat ještě vlažné nebo nechat zcela vychladit. Použít můžete zrovna to, co je právě v sezóně, ale nejlepší jsou různé peckoviny a bobuloviny. Je to velmi variabilní recept, který bude vždycky jiný a vždycky vynikající. Doporučuju ovoce se zmrzlinou před servírováním zakápnout ještě trochou balzamikového krému, pak je to úplně nejvíc!

Na 4 porce potřebujete:

Příprava:

  1. Broskve očistíme, zbavíme pecek a nakrájíme na větší měsíčky nebo kostky, borůvky necháme tak, jak jsou.
  2. Ovoce dáme do misky, přidáme cukr a zakápneme octem a olejem.
  3. Vše promícháme, přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut.
  4. Ovoce servírujeme s vanilkovou zmrzlinou, pár kapkami balzamikového krému a čerstvými bylinkami.

Dobrou chuť!