Ke grilovačkám patří určitě i zelenina. Většinou peču papriky a cuketu, kukuřici a taky lilek. Tentokrát jsem ho grilovaný ještě naložila do marinády. A už jsem nepotřebovala ani maso 😂
Na přípravu budete potřebovat:
- 1 lilek s pevnou slupkou
- olivový olej
- 1 PL Balsamico octa
- 2 větší stroužky česneku
- 1 PL kapary
- 1 PL sójové omáčky
- špetka třtinového cukru nebo med
- petrželka, bazalka a máta
- sůl
Postup přípravy receptu:
Marinádu připravte ze 2-3 PL lžic olivového oleje, balsamica, sójovky, rozdrcenýho česneku, posekaných bylinek a kaparů. Důkladně promíchejte a dochuťte špetkou cukru nebo medu.
Lilek nakrájejte na plátky silné cca 0,5-1 cm. Zlehka potřete olejem a vložte na gril nebo grilovací pánev. Ogrilujte z obou stran a až poté osolte. Počítejte s tím, že v marinádě je sójová omáčka, která je také slaná, tak solte jen zlehka. Ještě horké plátky lilku potřete z obou stran marinádou. Můžete podávat ihned nebo uložte v uzavřené nádobě do lednice. Vydrží několik dnů.