Ingredience
- 300g uvařené francouzské čočky (zelená)
- 100g baby špenátu
- 1ks halloumi sýra
- 12ks cherry rajčátek
- 1 jarní cibulka
- zralé avokádo
Dresink
- 60ml olivového oleje
- 2 lžíce vinného octa
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička medu
- hrst bazalky
- sůl a pepř
- Rozpálíme si troubu na 165°C. Malý plech vyložíme pečícím papírem a na něj rozložíme půlky cherry rajčátek rozpůlenou částí nahoru. Pokapeme olivovým olejem a opepříme. Pečeme 30 min.
- Mezitím si připravíme dresink, halloumi a zbytek surovin. Do malé mističky přilijeme 60 ml olivového oleje, přidáme 2 lžíce vinného octa, 1 lžičku hořčice, medu a hrst najemno nasekané bazalky. Promícháme a dochutíme solí a pepřem.
- Halloumi rozkrájíme na menší kostky a zprudka orestujeme na olivovém oleji. Následně můžeme ještě překrájet sýr na menší kostičky.
- Avokádo a jarní cibulku nakrájíme na jemné plátky.
- Na závěr ve středně velké míse smícháme 300g uvařené čočky, 100g špenátu, jarní cibulku, cherry rajčátka, avokádo a kostky halloumi. Přilijeme podle chuti dresink a případně dochutíme solí, pepřem či octem.