Taky tak milujete sýry a různá obložená prkýnka? 🙂 Já to mám ráda moc a sýry si vždycky potřebuju doplnit nějakou marmoškou nebo čatním. 🙂 No a protože je sezóna třešní v plném proudu a třešně se objevily u mě doma, bylo po chvilce dost jasný, jak je zpracuju. 🙂
Ingredience na třešňové chutney
- 500 g vypeckovaných třešní
- 1 velká cibule nebo 2 menší
- špetka chilli vloček
- 5 lžice extra panenského olivového oleje
- 2 polévkové lžíce octu balsamico
- 2 polévkové lžíce třtinového cukru
- špetka soli
- Cibuli zbavte slupky a nakrájejte ji na plátky.
- V pánvi rozehřejte olivový olej a na něm orestujte cibuli cca 5 minut do sklovata.
- Poté přidejte třešně, špetku soli a chilli a duste je dalších 10 minut, dokud nezměknou.
- Nakonec přidejte ocet a cukr, ten nechte chvilku zkaramelizovat, asi tak 2 minutky.
- Ještě jednou promíchejte a je hotovo. 🙂
- Chutney nechte zchladnout, přendejte jej do sklenic a buď jej můžete zavařit nebo jej ihned po vychladnutí spotřebujte k sýrům, masu nebo k sušené šunce.