INGREDIENCE:
Poleva:
- 1 ks bílek
- 10 dkg cukr moučka
Těsto:
- 2 lžíce Bzenecký kvasný lihový ocet
- 1 lžíce voda
- 14 dkg hladká mouka
- 1 ks žloutek
- 14 dkg tuk (Hera)
- Vlašské ořechy
POSTUP:
Nejdříve si připravíme těsto. Z mouky, tuku, Bzeneckého octa, vody a žloutku vypracujeme hladké těsto. Necháme chvíli odpočinout. Pak z těsta vyválíme tenký plát a pustíme se do přípravy polevy. Poleva: Ušleháme bílek a do bílku opatrně vmícháme moučkový cukr. Polevou pak potřeme vyválený plát těsta, rádýlkem rozkrájíme na obdélníčky a poklademe vlašskými ořechy. Plech vyložíme pečícími papírem, přeneseme na něj octové tyčinky a pečeme ve 180 °C vyhřáté troubě dozlatova. Octové tyčinky podáváme jako cukroví nebo chuťovku.
Zdroj: www.bzeneckyocet.cz