Octové chipsy

INGREDIENCE:

POSTUP:
Brambory kartáčkem a vodou očistěte, a pak je nakrájejte na tenké plátky (cca 3-4mm široké). V hrnci smíchejte vodu a Bzenecký ocet. Přidejte plátky brambor, přiveďte k varu, pak ztlumte plamen a nechte probublávat asi 5-7 minut, nebo dokud nezměknou. Zceďte, vysušte papírovou utěrkou nebo nechte oschnout. Předehřejte troubu – zapněte gril. Potřete brambory olejem (pokud máte ve spreji, půjde vám to lépe), nebo si vezměte na pomoc mašlovačku. Osolte a lehce opepřete a dejte v jedné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem. Pečte dokud nezezlátnou – 5-7 minut, pak je otočte a pečte dalších 5 minut. Podávejte teplé.

Zdroj: www.bzeneckyocet.cz