INGREDIENCE:
- 1 lžička mletý černý pepř
- Bzenecký vinný ocet kvasný z bílého vína
- 8 dkg želírovací cukr
- 4 kostky hovězí polévka
- ½ lžičky mletá sladká paprika
- 50 dkg cibule
- 3 ks bobkový list
- 3 kg rajčat
- 5 stroužků česnek
- 30 dkg červená paprika
- ½ lžičky mletá skořice
- 3ks hřebíček
- 1 lžíce pektogel
POSTUP:
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Hřebíček v hmoždíři roztlučeme. Nakrájená rajčata, papriky a cibuli dusíme asi 30 minut. Česnek utřeme se solí, vmícháme do směsi a dusíme ještě 15 minut. Směs propasírujeme, přidáme želírovací cukr, polévkové kostky a koření. Směs vydusíme na polovinu obsahu. Pak ještě přidáme 1 lžíci krystalového cukru s pektogel. Italskou omáčku plníme do sklenic a krátce v troubě na plechu s trochou vody sterilujeme.
Zdroj: www.bzeneckyocet.cz