INGREDIENCE:
Potřebujeme na nálev:
- 4 litry převařené vody
- ½ litru Bzeneckého kvasného lihového octa
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce kremžské hořčice
- Chilli paprička (dle chuti)
- 1 lžíce grilovacího koření
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžíce mleté papriky
- 5 – 7 lžiček soli
- 2 lžíce cukru
- 1 lžíce vegety
- 4 kuličky nového koření
- 6 – 10 cibulí
dále:
- asi 25 špekáčků
- cibule
- feferonka (dle chuti)
POSTUP:
Do sklenice naskládáme rozkrojené špekáčky, prokládáme cibulí, můžeme přidat feferonku a zalijeme vlažným nálevem. Necháme uležet v lednici minimálně týden.
autor: Lenka Juříková, Vracov