Pikantní utopenci II.

INGREDIENCE:
Potřebujeme na nálev:

  • 4 litry převařené vody
  • ½ litru Bzeneckého kvasného lihového octa
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce kremžské hořčice
  • Chilli paprička (dle chuti)
  • 1 lžíce grilovacího koření
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 5 – 7 lžiček soli
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce vegety
  • 4 kuličky nového koření
  • 6 – 10 cibulí

dále:

  • asi 25 špekáčků
  • cibule
  • feferonka (dle chuti)

POSTUP:
Do sklenice naskládáme rozkrojené špekáčky, prokládáme cibulí, můžeme přidat feferonku a zalijeme vlažným nálevem. Necháme uležet v lednici minimálně týden.

autor: Lenka Juříková, Vracov