Sendvič s grilovanými rajčaty

Potřebujete:

  • 4 velké krajíce chleba
  • 8 grilovacích klobás
  • 4 velká rajčata
  • 500 g cibule
  • sůl a pepř
  • 20 g sádla
  • voda podle potřeby
  • Balsamico di Modena Bzenecký ocet
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • čerstvý tymián
  • salátové listy

 

Rajčata den předem potřete směsí olivového oleje, prolisovaného česneku, tymiánových lístků a přibližně půl lžičky soli. Nechejte odpočívat v lednici.

Na druhý den si nejprve připravte karamelizovanou cibuli. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka nebo měsíčky. V hrnci si rozehřejte sádlo a dejte na něj opékat cibuli. Zvolte střední teplotu, opékejte dozlatova, pak do světle hnědé barvy. Ochuťte čtyřmi lžícemi Balsamico di Modena, solí a pepřem. Podle potřeby můžete přidat trochu vody.

Naložená rajčata ugrilujte a poté rozmačkejte v misce, ve které byla rajčata naložena. Zbyl tam totiž olivový olej, česnek a tymián. Přidejte jednu lžíci Balsamico di Modena a promíchejte. Pracujte ještě s horkými rajčaty, směs se krásně propojí. Ještě můžete dochutit solí a pepřem.

Každý krajíc chleba překrojte napůl a opečte na grilu. Klobásy také ugrilujte.

A přišel čas všechno spojit. Na půl krajíce chleba dejte karamelizovanou cibuli, na ni rajčatovou směs, trochu zeleného salátu a ugrilované klobásy. Přiklopte druhou půl krajícem a ihned podávejte.

Toto jídlo chutná skvěle i bez grilovaných klobás.