- 250 g těstovin (např. fusilli)
- 200 g cherry rajčat
- 2 lžíce octa Balzamikový bzenecký ocet
- 3 lžíce olivového oleje
- hrst nasekaných čerstvých bylinek
- 1 lžíce přepuštěného másla
- 2 šalotky
- hrst nasekaného listového špenátu
- 1 zralé avokádo
- 50 g nastrouhaného parmazánu + na posypání
- hrst nasekaných pistácií
- sůl
- pepř
- Těstoviny si uvaříme dle návodu (al dente). Propláchneme je studenou vodou a necháme vychladnout.
- Cherry rajčata si omyjeme, rozpůlíme a v misce smícháme s balzamikovým octem, 2 lžícemi olivového oleje a bylinkami. Rozložíme je na pečící papír a pečeme na 180 stupňů do lehkého zkaramelizování.
- Na přepuštěném másle vysmažíme najemno nakrájenou šalotku, přidáme na proužky pokrájený špenát. Vše krátce orestujeme, a podle chuti osolíme a opepříme.
- Oloupané avokádo rozmixujeme tyčovým mixérem se lžící olivového oleje, smícháme s cibulkou se špenátem, přidáme strouhaný parmazán a vychladlé těstoviny. Vše promícháme.
- Servírujeme posypané parmazánem, nahrubo nasekanými pistáciemi a pečenými cherry rajčaty.