Potřebujete
- 4 středně velké bílé francouzské bagety (domácí budou ještě lepší)
- 1 spodní krůtí stehno
- 300 g větších cherry rajčat
- 6 stroužků česneku
- 4 lžíce majonézy
- ocet Balzamico glazé
- olivový olej
- čerstvá cherry rajčata
- oblíbený listový salát
- plátkový ementál nebo gouda (může být i sýr s plísní)
Ideální je, když si krůtí stehno upečete den předem. A upečte klidně dvě, tři stehna. Pečte je s česnekem a cherry rajčaty, koření podle chuti. Pečte asi 6 – 8 hodin na 90 – 100 °C. Jak dlouho budete maso péct, závisí na velikosti stehen, která jste sehnali. Maso se musí úplně rozpadat. Po upečení maso natrhejte vidličkou do výpeku a nechejte maso, aby do něj pěkně vvýpek vsáknul.
Bagety rozkrojte podélně napůl. Dejte je opéct do trouby, předehřáté na 200 °C. Jen na chvilku, aby byly lehce křupavé.
Upečená cherry rajčata a česnek, které se pekly v pekáči s masem, rozmixujte tyčovým mixérem, ideálně v nádobě, která je k němu přiložená. Přidejte majonézu, 1 lžičku krémového balzamika a podle chuti i špetku soli a pepře. Rozmixujte dohladka.
Salátové listy omyjte a dejte do misky. Lehce pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete, zakápněte krémovým Balzamico glazé. Promíchejte. Salátu připravte hodně, aby vám vyšel nejen do bagety, ale i na talíř.
Křupavé bagety namažte rajčatovou majonézou, na ni navrstvěte maso, sýr, salát (který jste předtím ochutili olivým olejem a balzamikem) a na kolečka nakrájená čerstvá cherry rajčata, v pořadí, jaké vám vyhovuje.
Přiklopte horní polovinou bagety, také namazanou rajčatovou majonézou. Podávejte s ochuceným listovým salátem a nakrájenými čerstvými cherry rajčaty. Pokud vám zbyla rajčatová majonéza, můžete ji použít jako dresink na salát.