Pomalu, ale jistě se nám blíží Velikonoce a mě je jasné, že budete hledat recepty, kde využijete vykoledovaná vejce, takže jsem si pro vás jeden takový recept připravila. Možná vám tohle bude připadat jako další nudný recept na vajíčkový salát, ale pozor! Tohle není ten stejný nudný vajíčkový salát, který najdete všude možně. Tenhle je s čerstvou karotkou a medvědím česnekem. Jsou v něm samé kvalitní ingredience, takže bych se nebála ho dát s klidem i dětem.
1 dávka
- 5 vajec vařených natvrdo
- 125g tučného tvarohu
- 100g nahrubo nastrouhané mladé karotky
- 5 velkých listů medvědího česneku
- 1 lžíce Speciálního Bzeneckého octa na saláty s chutí bylinek
- špetka soli
Postup
- Vejce buď nasekám nožem nahrubo nebo ještě lépe použiju protlačovací mřížku na bramborový salát.
- K vejcím přimíchám tvaroh, karotku a nasekaný medvědí česnek.
- Salát nakonec dochutím salátovým octem a špetkou soli. Nejlepší je salát nechat odležet alespoň půl hodiny.
Tip: Pokud chcete salát plnit do senvičů, doporučuju větší plátky toustového chleba, které se před plněním zlehka nasucho opečou. Chleba se pak nerozmočí a vydrží třeba i na cesty.