Nevím jak vy, ale někdy se upřímně bojím objednat si v nové restauraci salát. Častokrát jsem šlápla vedle. Přinesou vám krásnou variaci zeleniny, kousku masa či ryby a zakápnout to maximálně olivovým olejem? To mě dohání k šílenství. Správný dresink je základ. Připravila jsem jeden, díky kterému i ta (pardon že to tak nazvu) nejnudnější surovina – brambory, bude chutnat naprosto bombově. Možná se vám do složitějšího dresinku často nechce, Ale vždyť si ho můžete připravit do sklenice na delší čas.. 🙂 Tak šup na něj. Tento recept jsem připravila ve spolupráci s Bzeneckým octem.
DOBA PŘÍPRAVY
Příprava 10 min. /
INGREDIENCE
Suroviny na salát:
- orestované jarní brambory ve slupce
- orestované červené papriky
- plátky parmezánu
- granátové jablko
- salátové listy
Ingredience na zálivku:
- 200 ml olivového oleje
- 1–2 lžíce vinného octa
- ¼ lžičky medu
- ¼ červené cibule či 1 šalotka
- velká hrst petržele
- 2 lžíce posekané pažitky
- (4–5 plátků ančoviček)
- ¼ lžičky středomořské soli
POSTUP
- Do menší misky si nalijeme 200 ml olivového oleje,1 hlubší lžíci vinného octu a ¼ lžičky medu.
- Bylinky si nasekáme najemno. U petrželky používáme i stonky. Cibulku nakrájíme na co nejmenší kostičky. Přisypeme do misky s olejem.
- Plátky ančoviček si vidličkou rozmačkáme a přidáme do misky. Vše pečlivě promícháme. Dochutíme solí.
- Do hlubšího talíře pokládáme listy salátu a následně orestované jarní brambory. Zakapeme dresinkem.
- Přidáme orestované červené papriky, které jsme na konec zakápli citrónem a jemně osolili. Jak poznáte, že jsou papriky na pánvi hotové? Na stranách jsou malinko černé a především jsou měkké.
- Na závěr zdobíme salát granátovým jablkem a plátky parmezánu.