Lehký, zdravý, barevný a jednoduchý na přípravu. To všechno jsou důvody, proč si ho zamilovat a věřím, že jich po ochutnání najdete daleko víc :). Protože ten medovo-hořčičný dresink je skvělá „třešnička na dortu“. Tak dost povídání a pusťme se do toho:
Ingredience na 2 porce:
- 4 hrsti čerstvých špenátových listů
- 2 červené – krvavé pomeranče (pořídíte většinou v období od ledna do dubna)
- 1/2 jablka nakrájeného na tenké plátky
- 1/2 čerstvé červené řepy oloupané a nakrájené na tenké plátky
- 4 lžíce kozího sýra (já použila měkký kozí sýr z Lidlu)
- 4 lžíce vlašských ořechů
Na dresink
- šťávu z 1/2 citronu
- šťávu z celého červeného pomeranče
- 1/2 lžičky dijonské hořčice
- 1 lžíci medu (já použila RAW med od Apimelu)
- 2 lžíce jablečného octu (já použila Bzenecký jablečný ocet)
- 1/4 hrnku rostlinného oleje
- sůl, pepř na dochucení