INGREDIENCE:
- 1kg malých nových brambor
- 5 lžic Balsamico octa z Modeny
- 1 lžička akátového nebo řepkového medu
- 2 svazky bazalky
- 2 lžíce oleje
- sůl
- 4 lžíce oliv. oleje (lisovaného za studena)
- 1 lžíce strouhaného parmazánu
POSTUP:
Brambory důkladně omyjeme a vaříme ve slupce asi 20 min. Poté je scedíme, necháme částečně vychladnout, ještě vlažné oloupeme a necháme vychladnout úplně.Balzámový ocet uvedeme do varu s medem a asi 1 min. povaříme. Bazalku omyjeme, osušíme a otrháme z ní lístky. Třetinu odložíme stranou, zbytek nahrubo posekáme.Na velké pánvi rozehřejeme olej, brambory na něm dozlatova opečeme a osolíme je. Přilijeme směs z octa a medu a vše osmahneme. Vmícháme olivový olej a posekanou bazalku. Brambory rozdělíme na talíře, ozdobíme odloženými lístky bazalky a ještě horké podáváme.
autor: Jana Rašková