INGREDIENCE:
- ½ kg rybího masa
na marinádu:
- 5 ks bobkového listu
- 10 kuliček nového koření
- 5 kuliček pepře
- 1 kg nakrájené cibule
- 2 sklenice (750 ml) sterilizovaného zelí včetně nálevu
- 1 plechovka konzervovaného hrášku včetně nálevu
- 1 sklenice zavařené papriky včetně nálevu
- 2 polévkové lžíce oleje
POSTUP:
Rybí maso nakrájíme na kostičky, naložíme na 3 dny do soli (asi 5 polévkových lžic), potom opláchneme a naložíme na 3 dny do Bzeneckého kvasného lihového octa (maso musí být celé pod octem), pak znovu pořádně umyjeme. K masu přidáme marinádu včetně koření a zeleniny, všechno smícháme dohromady, dáme do sklenic a necháme v lednici. Nakládáme nejméně tři dny.
autor: Dagmar Blažíčková, Staré Město