Luštěninový salát

Ingredience

  • 300g uvařené francouzské čočky (zelená)
  • 100g baby špenátu
  • 1ks halloumi sýra
  • 12ks cherry rajčátek
  • 1 jarní cibulka
  • zralé avokádo

Dresink

  • 60ml olivového oleje
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička medu
  • hrst bazalky
  • sůl a pepř
  1. Rozpálíme si troubu na 165°C. Malý plech vyložíme pečícím papírem a na něj rozložíme půlky cherry rajčátek rozpůlenou částí nahoru. Pokapeme olivovým olejem a opepříme. Pečeme 30 min.
  2. Mezitím si připravíme dresink, halloumi a zbytek surovin. Do malé mističky přilijeme 60 ml olivového oleje, přidáme 2 lžíce vinného octa, 1 lžičku hořčice, medu a hrst najemno nasekané bazalky. Promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  3. Halloumi rozkrájíme na menší kostky a zprudka orestujeme na olivovém oleji. Následně můžeme ještě překrájet sýr na menší kostičky.
  4. Avokádo a jarní cibulku nakrájíme na jemné plátky.
  5. Na závěr ve středně velké míse smícháme 300g uvařené čočky, 100g špenátu, jarní cibulku, cherry rajčátka, avokádo a kostky halloumi. Přilijeme podle chuti dresink a případně dochutíme solí, pepřem či octem.

Napsat přízpěvek