Lepkavé kuřecí kousky se zeleninou v asijském duchu

Náročnost: snadné
Čas: cca 30 min
Počet porcí: cca 2

Potřebujete:

  • 1 větší kuřecí prso
  • pár růžiček brokolice
  • hrst kukuřice
  • 1 mrkev
  • 6 lžic kvalitní japonské sojové omáčky
  • 1 lžíci medu
  • 1 lžíci oleje
  • 1 lžíci vody
  • 2 lžíce jablečného (či vinného) octa
  • 1 cm čerstvého zázvoru nebo půl lžičky sušeného mletého
  • 3 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 menší vejce
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • rýži a jarní cibulku k podávání

Vytvořte marinádu smícháním dvou lžiček škrobu s vodou, medem, sojovkou, olejem, octem i kořením – zázvor, sůl a pepř. Vejce rozkvedlejte se lžičkou škrobu. Kuřecí maso omyjte a nakrájejte na menší kousky, které obalte v rokvedlaném vajíčku.

Na rozpálenou pánev dejte orestovat kuřecí maso a až se trochu zatáhne, zalijte ho připravenou marinádou. Míchejte, ať se vám škrob nepřipaluje. Přidejte růžičky brokolice, zrnka kukuřice a plátky mrkve a vše restujte, než zeleninka změkne a maso bude propečené.

Podávejte ideálně s rýží, ale může být i bulgur či kuskus. Na talíři ještě posypte čerstvě nakrájenou jarní cibulkou.

TIP: Často se takto připravená „čína“ dolaďuje také sezamovými semínky, výborné jsou v tom také arašídy či šťáva z pomeranče.

Napsat přízpěvek