Trhané vepřové z pomalého hrnce

Kdo ještě nikdy neochutnal trhané vepřové, měl by s tím něco udělat. Je totiž neskutečná lahůdka, dá se udělat jako hlavní chod u oběda (třeba s nějakým lehčím bramborovým salátkem), nebo jako vydatná večeře a nebo si ho prostě „namažete“ do pečiva, přidáte kyselou okurku a máte úžasný sendvič, který vás zasytí na opravdu dlouhou dobu i na náročném výletě. A co vám mohu zaručit, pochutnají si na něm dospělí i děti.

Trhané vepřové jsem dělala už několikrát, ale díky spolupráci s Bzeneckým octem (o tom, jak jednotlivé octy nejlépe použít se můžete dočíst přímo na jejich stránkách) jsem do něj dle tipů na pinterestu zkusila dát jablečný ocet, a to byla ta skvělá pomyslná tečka, kterou to potřebovalo! Vepřové se totiž po upečení natrhá a následně podle chuti zalije výpekem (ve kterém je samozřejmě i zmíněný ocet) a maso je ještě lahodnější a šťavnatější než jen samotné. S kořením můžete experimentovat podle vlastní chuti, za sebe doporučuji ponechat z vypsaných cukr, sůl a papriku a pak už je to na vás:o)

Pokud nemáte pomalý hrnec, můžete vepřové upéct i v troubě – přiklopené na 120°C asi 4-5 hodin, ale já osobně ho dělám zásadně v pomalém hrnci, tam je úspěch vždy zaručen.

  • 2 kg vepřového masa bez kosti – plec, kýta, libovější bůček, ideálně v jednom kuse
  • 2 lžíce třtinového cukru (případně stačí i cukr krupice)
  • 2 lžíce červené papriky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 žička sušeného zázvoru
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky skořice
  • 50 ml jablečného Bzeneckého octa
  • 200 ml vody

Maso omyjeme a osušíme.

Do nádoby pomalého hrnce nalijeme vodu a jablečný ocet.

V míse smícháme cukr, papriku, česnek, zázvor, sůl a skořici. Maso v této směsi vydatně obalíme a opatrně vložíme do pomalého hrnce tak, aby se koření z masa nesmylo. Pokud nějaké koření ještě zbylo, nasypeme ho na maso. Hrnec zakryjeme poklicí a nastavíme na low na 10 hodin (případně na high na 5 hodin).

Když je maso hotové, vyndáme ho z hrnce, přemístíme do pekáčku nebo mísy a natrháme dvěma vidličkami – maso je tak měkké, že se rozpadá v podstatě samo. Podle chuti na maso nalijeme část výpeku a zamícháme.

Hotové trhané vepřové servírujeme ideálně do pečiva (hodí se různé bagety, burgerové bulky, ale i celozrnné housky) s kyselou okurkou, ledovým salátem a podobně.

uluslararası eşya taşımacılığı uluslararası eşya taşımacılığı eşya depolama yurtdışı kargo uluslararası evden eve nakliyat istanbul ev depolama ev eşyası depolama uluslararası ev taşıma uluslararası evden eve nakliyat uluslararası nakliyat
bursa escort gorukle escort
ankara escort
akü servis akumyolda.comakücü akumyoldaakumyolda.comakumyolda.com akücü
ingilizceturkce.gen.tr
TranslateDict.com is a online platform that specializes in free translation, helping visitors to translate to English from a wide variety of languages.translatedicttranslatedict.com
Free Spanish to English translation services are available at spanishenglish.com to help you understand and communicate in both languages. spanishenglish.com
şehirler arası nakliyat manisa şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat profesyonel evden eve nakliyat ofis taşıma sigortalı evden eve nakliyat istanbul evden eve nakliyat
betforwardperir.xyz betforward-shart.com betforward.com.co 1xbete.org 1xbet-ir1.xyz 1xbet-1xir.com takbetir2.xyz yasbetir1.xyz 1betcart.com 1kickbet1.com 4shart.com hattrickbet1.com hazaratir.com winbet-bet.com manotobet.net betfa.cam 2betboro.com