Kombinace koprové zálivky, lososa obaleného v sezamu a jarního salátu je neskutečně osvěžující. Příprava jídla vám netrvá déle jak 30 minut, ale výsledná chuť je dokonalá.
POTŘEBUJEME
- Mix salátů
- 3 ředkvičky
- 30 g zelené francouzské čočky (proklik na honest market)
- 120 g lososa (filet)
- Černý a bílý sezam
- Krvavý pomeranč
- Olivový lej
- Sůl
Na zálivku:
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička nasekaného kopru
- Čerstvě mletý pepř
- Sůl
- Nejdříve si připravíme zálivku smícháním všech surovin na zálivku.
- Čočku si uvaříme v osolené vodě podle návodu.
- Lososa si osolíme a obalíme ho sezamu. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a lososa na něm opečeme z každé strany zhruba po minutě. Stáhneme pánev z plotny a necháme ho dojít.
- Mezitím si dáme do misky mix salátů a smícháme se zálivkou. Salát naservírujeme do hlubokého talíře, zasypeme čočkou a poklademe na čtvrtky nakrájenými ředkvičkami. Nakonec přidáme plátek lososa a na plátky pokrájený krvavý pomeranč.