Octové tyčinky

INGREDIENCE:

Poleva:

  • 1 ks bílek
  • 10 dkg cukr moučka

Těsto:

POSTUP:
Nejdříve si připravíme těsto. Z mouky, tuku, Bzeneckého octa, vody a žloutku vypracujeme hladké těsto. Necháme chvíli odpočinout. Pak z těsta vyválíme tenký plát a pustíme se do přípravy polevy. Poleva: Ušleháme bílek a do bílku opatrně vmícháme moučkový cukr. Polevou pak potřeme vyválený plát těsta, rádýlkem rozkrájíme na obdélníčky a poklademe vlašskými ořechy. Plech vyložíme pečícími papírem, přeneseme na něj octové tyčinky a pečeme ve 180 °C vyhřáté troubě dozlatova. Octové tyčinky podáváme jako cukroví nebo chuťovku.

Zdroj: www.bzeneckyocet.cz