Kečupová salsa

INGREDIENCE:

  • 2 ks bobkový list
  • 1 ks celá skořice
  • 1 snítka tymián
  • 1 lžička sůl
  • 100 ml extra panenský olivový olej
  • 5 ks hřebíček
  • 100 ml Bzenecký vinný ocet z červeného vína
  • 800 g loupaná rajčata
  • 1 ks cibule
  • 100 g cukr
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks čerstvý zázvor
  • 1 lžička maizena
  • 1 ks celer
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžička hořčice prášek

POSTUP:
Na jemno nasekáme mrkev, řapíkatý celer, česnek a cibuli. Vše musí být důkladně omyté a osušené. Zeleninu lehce orestujeme na olivovém oleji. Poté přidáme rajčata, hřebíček, bobkový list, tymián, skořici a asi 2 cm nastrouhaného zázvoru. Dusíme na velmi mírném ohni asi 20 minut. Pak přidáme vinný ocet, maizenu, kterou jsme rozpustili v malém množství vody, hořčici v prášku, sůl a cukr. Vše dusíme asi 90 minut na mírném ohni. Podle potřeby přidáváme malé množství vody. Čím déle vaříme, tím lepší chuť bude. I ocet nebude příliš cítit a budeme vychutnávat čistě jen kečup. Po uvaření kečupové omáčky vše přecedíme a můžeme i rozmixovat. Uvařenou kečupovou salsu můžeme skladovat v lednici. Pokud nám zachutnala, uvaříme si větší množství a můžeme zavařovat, jak jsme zvyklí. Tento obsah máme na jednu porci. Kečupová salsa je výborná k hranolkům, grilovanému masu nebo jak jsme zvyklí.

Zdroj: www.bzeneckyocet.cz

Napsat přízpěvek