Americký bramborový salát

INGREDIENCE:

  • 1kg brambor
  • 8 vajíček
  • 125ml majonézy
  • 60ml (4 PL) kysané smetany
  • 1 PL Dijonské hořčice
  • 3ks stonkového celeru
  • 45ml (3 PL) Bzenecký vinný ocet kvasný z červeného vína
  • 1 svazek petrželové natě a ředkviček
  • 2 nakládané okurky v kyselém nálevu
  • 1 středně velká cibule
  • koření
  • sůl

POSTUP:
Brambory očistíme pod tekoucí studenou vodou. Jestli jsou velké, nakrájíme je na menší kousky. Pozvolna necháme vařit 15-20 minut do té doby než změknou. Dobře scedíme. Vajíčka vaříme 10 minut, 4 z nich nakrájíme na čtvrtky (budou na zdobení), zbytek nakrájíme nadrobno. Smícháme majonézu, kysanou smetanu, Bzenecký vinný ocet z červeného vína, hořčici a petrželovou nať. Ředkvičky, celer a okurky nakrájíme na tenké řezy a cibuli nakrájíme nadrobno. Brambory dáme do velké mísy. Přidáme ostatní ingredience, zalejeme nálevem a promícháme. Ochutíme kořením, osolíme, ozdobíme zbylými vejci a můžeme podávat.
autor: Pavel Kovář

Napsat přízpěvek